Източник: , Снимка: Гугъл мапсПета езикова гимназия Йоан Екзарх“ във Варна,

...
Източник: , Снимка: Гугъл мапсПета езикова гимназия Йоан Екзарх“ във Варна,
Коментари Харесай

Община Варна събаря училище заради имота му

Източник:, Снимка: Google мапс

Пета езикова гимназия „ Йоан Екзарх “ във Варна, която от години дели обща постройка с ОУ „ Г. С. Раковски “, най-сетне ще има личен дом. Това стана ясно от проектобюджета на Община Варна за 2021 година, в който са заделени средства за новата постройка.

Добрата вест за едни обаче се оказва неприятна за други. Община Варна е възнамерявала да построи новата постройка на място, на което към този момент има друго учебно заведение. И проектът не е да съвмести двете учебни заведения в общ терен, а да събори постройката на учебното заведение хазаин и на практика да го ликвидира.

При това учебно заведение, което тази година би трябвало да означи 100-годишен празник. Училище, в което преобладаваща част от децата са от обществено слаби фамилии в неравностойно състояние.

Колкото и неуместно да звучат горните обстоятелства, парадоксите не престават.

Половината истина

Юлияна Иванова, шеф на ОУ „ Свети Иван Рилски “, сподели за Moreto.net, че е била осведомена за желанията на Община Варна едвам преди към месец. Неприятната изненада обаче е допълнена от обстоятелството, че пред обществото се обявява новата постройка на Пета гимназия, а се крие, че това ще се случи за сметка на друго учебно заведение.

В публично наличните документи и в представянето информацията за новата постройка на ГПЧЕ „ Йоан Екзарх “ не ставаше и дума, че ще бъде съборено друго учебно заведение, уточни Иванова. Определеният терен бе посочен с УПИ и като свободен за градеж, все едно там е дупка или поляна, и на него няма нищо, посочи тя, а за административен адрес на ГПЧЕ „ Йоан Екзарх “ бе даден бул. „ Вл. Варненчик “ 225, същият, на който се намира ОУ „ Иван Рилски “. По думите ѝ става въпрос за документи, от които жителите е трябвало да се осведомят и вероятно да вземат присъединяване в публичното разискване на проектобюджета на Община Варна. Документи, в които, съзнателно или не, е спестена част от информацията.

Продължение в 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР